Σοκολάτες

«…Τις πιο νόστιμες και «περίεργες» γεύσεις σοκολάτας, πολλές από αυτές χωρίς ζάχαρη, απλά με στέβια, φρουκτόζη ή άλλα γλυκαντικά φυτά. Τα πιο «ζουμερά» σοκολατάκια…»

Υγείας 88%

Υγείας 68%

Υγείας με φιστίκι Αιγίνης

Γάλακτος με στέβια

Υγείας με στέβια

Υγείας με chili

Λευκή σοκολάτα με φιστίκι Αιγίνης και κράνμπερι

Υγείας με ροζ πιπέρι και φράουλα

Υγείας με έλαιο τριαντάφυλλου

Γάλακτος με αμύγδαλο

Γάλακτος με βάφλα

Γάλακτος με σουσάμι

Γάλακτος με μπισκότο

Γάλακτος με μήλο και κανέλλα

Γάλακτος με καραμελωμένο αλάτι Ιμαλάϊων

Γάλακτος με καραμελωμένο ρύζι

Υγείας με κράνμπερι

Υγείας με κροκάν αμυγδάλου και πορτοκάλι

Μαύρη με τσίλι και κάρδαμο

Μαύρη με έλαιο μαστίχας

Μαύρη με βάφλα

Γάλακτος με κροκάν αμυγδάλου

Γάλακτος με κανέλλα

*Πλάκα σοκολάτας 150gr

Βραχάκια με αμύγδαλο (υγείας, γάλακτος)

Stick πορτοκαλιού με επικάλυψη σοκολάτα υγείας

Αμυγδαλωτά με πάστα αμυγδάλου με έλαιο βανίλιας και έλαιο τριαντάφυλλου

Φλωρεντίνες

Φλωρεντίνες με σοκολάτα

Παστέλι (με σουσάμι)

Πραλίνες Extra bitter

Πραλίνες με κρέμα μαστίχας

Πραλίνες με κανέλλα

Μάρζιπαν με γεύση λεμόνι

Μάρζιπαν με γεύση μοχίτο

Τρουφάκι βανίλια

Τρουφάκι βανίλια με σοκολάτα υγείας.

Τρουφάκι γάλακτος

Τρουφάκι με σοκολάτα γάλακτος

Τρουφάκι πορτοκάλι

Τρουφάκι με κονιάκ

Τρουφάκι με σοκολάτα γάλακτος, υγείας και κονιάκ.

Λευκή τρούφα

Τρούφα με λευκή σοκολάτα.

Τρουφάκι με ρούμι.

Τρουφάκι με σοκολάτα γάλακτος, υγείας και ποτό ρούμι.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ: Βελούδινη υφή, πλούσια γεύση, υπέροχο άρωμα. Λιώνει στο στόμα απαλά, γαργαλώντας τους γευστικούς κάλυκες του ουρανίσκου. Το οξυγόνο επιταχύνει τη διαδρομή του προς τον εγκέφαλο και εμείς νιώθουμε ευτυχισμένοι! O λόγος για τη σοκολάτα, με τη συχνά παρηγορητική δράση, ως ρόφημα ή κάθε είδους γλυκός… πειρασμός.

Σοκολατένιες λιχουδιές στην βιτρίνα του Aroma Earth Products, αχνιστά φλιτζάνια σε κομψά καφέ και προκλητικές πλάκες που ξετυλίγονται αργά-αργά, ώστε να παρατείνεται η απολαυστική γευστική εμπειρία.

Στο Aroma Earth Products θα βρείτε 47 ειδών σοκολάτες φτιαγμένες είτε στο σπιτικό εργαστήρι μας, είτε σε εργαστήρια φίλων περιορισμένης παραγωγής.chocov1Η σοκολάτα παρασκευάζεται από τους σπόρους του κακαόδεντρου, του οποίου η λατινική ονομασία Theobroma cacao σημαίνει «τροφή των Θεών»!

Oι Μάγια είναι ο πρώτος λαός που χρησιμοποίησε το κακαόδεντρο, ενώ στην εποχή των Αζτέκων οι κόκκοι του κακάο, χάρη στη μεγάλη τους αξία, λειτουργούσαν ως «νόμισμα» για την ανταλλαγή προϊόντων.

Τότε δεν ήταν γνωστή η σοκολάτα στη σημερινή, στερεή μορφή της, αλλά παρασκεύαζαν ένα είδος ροφήματος από τριμμένους κόκκους κακάο, το αποκαλούμενο Choclatl, στο οποίο απέδιδαν θεραπευτικές ιδιότητες.

Oι Ισπανοί εξερευνητές έφεραν στην Ευρώπη το κακάο, που κατέκτησε τη βασιλική αυλή της Ισπανίας και διαδόθηκε γρήγορα στα σαλόνια της αριστοκρατίας. Το 16ο αιώνα αποφασίζουν να το συνδυάσουν με ζάχαρη, για να… γλυκάνουν την πικρή του γεύση.Η φήμη του ροφήματος σοκολάτας ως αφροδισιακού μεγαλώνει, με τη λογοτεχνία και την τέχνη να συμβάλλουν στη διάδοσή του.

Το 1657 ανοίγει η πρώτη σοκολατερί στο Λονδίνο, ενώ το 1674 ένα παραδοσιακό μαγαζί της πόλης παρουσιάζει για πρώτη φορά γλύκισμα σοκολάτας σε στερεά μορφή. Πολύ αργότερα, το 1875, ο Ελβετός Daniel Peter προσθέτει γάλα και δημιουργεί τη σοκολάτα γάλακτος.

Oι καρποί της σοκολάτας μαζεύονται από το κακαόδεντρο, αφήνονται να ωριμάσουν και στη συνέχεια καθαρίζονται, αποφλοιώνονται, αλέθονται και ζυμώνονται. Στον κακαοπολτό που προκύπτει προστίθεται ζάχαρη και βούτυρο κακάο, για να δημιουργηθεί η μαύρη σοκολάτα.

Για τη σοκολάτα γάλακτος χρησιμοποιείται επιπλέον και γάλα. Όλες οι εταιρείες ακολουθούν τον ίδιο τρόπο παραγωγής, αλλά κάθε βιομηχανία χρησιμοποιεί διάφορες ποικιλίες κακάο σε διαφορετικές αναλογίες, γι’ αυτό συνήθως οι σοκολάτες της ίδιας κατηγορίας δεν έχουν την ίδια γεύση.

Ένα κομμάτι σοκολάτας αρκεί για να τονώσει τον οργανισμό, χάρη στους υδατάνθρακες που περιέχει, ενώ το λίπος της δημιουργεί αίσθηση άμεσου κορεσμού. O σίδηρος -απελευθερώνεται μόλις η σοκολάτα λιώσει στο στόμα- βοηθάει στην ταχύτερη μεταφορά οξυγόνου στον εγκέφαλο, και έτσι νιώθουμε πνευματική εγρήγορση.

chocov1Oι θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας είναι γνωστές ήδη από την εποχή των Αζτέκων. Έρευνες αποδεικνύουν ότι συμβάλλει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η μαύρη σοκολάτα, μάλιστα, χάρη στη μεγάλη της περιεκτικότητα σε κακάο, είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Η σοκολάτα συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης και ενδορφινών, των φυσικών δηλαδή οπιοειδών του οργανισμού, που ρυθμίζουν τη διάθεση.

Πρόσφατη έρευνα για τη μακροβιότητα έδειξε ότι οι καταναλωτές σοκολάτας ζουν ένα χρόνο περισσότερο από τους μη καταναλωτές. Η σοκολάτα περιέχει επίσης θεοβρομίνη, ουσία που διεγείρει τη λειτουργία των νεφρών και δρα ως ελαφρύ διουρητικό, ενώ θεωρείται ευεργετική και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή χαλαρώνει το έμβρυο. Όσο για τους ισχυρισμούς που τη συνδέουν με ημικρανίες, προβλήματα ακμής και αλλεργίες, έχουν όλοι πλέον καταρριφθεί.

Η σοκολάτα ήταν πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αισθησιασμό. O Καζανόβα, μάλιστα, τη θεωρούσε «ελιξίριο του έρωτα», γι’ αυτό και πριν από τις ερωτικές του περιπτύξεις δεν παρέλειπε να πιει ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα!

Παρότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τη φήμη της σοκολάτας ως αφροδισιακού, είναι γεγονός ότι, λόγω της περιεκτικότητάς της σε καφεΐνη, συμβάλλει στην αφύπνιση του νευρικού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα περιέχει και ένα συστατικό παρεμφερές με την καφεΐνη, που διεγείρει την καρδιά και δίνει ενέργεια.

Τα είδη της σοκολάτας: Για να ονομαστεί ένα προϊόν σοκολάτα, σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, πρέπει να περιέχει βούτυρο κακάο, η αναλογία του οποίου διαφέρει ανάλογα με το είδος της σοκολάτας. Μαύρη σοκολάτα (υγείας ή bitter): Εκτός από βούτυρο κακάο, περιέχει επιπλέον ζάχαρη και κακαόμαζα σε ποσοστό από 35-40% έως 75% (σπανίως και παραπάνω).Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα μιας σοκολάτας σε κακάο, τόσο πιο πικρή γεύση αποκτά. Κουβερτούρα: Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική. Η μόνη διαφορά της από τη μαύρη σοκολάτα είναι το ποσοστό κακάο που περιέχει, το οποίο δεν ξεπερνάει το 35-40%. Σοκολάτα γάλακτος: Περιέχει, εκτός από βούτυρο κακάο και κακαόμαζα, γάλα και ζάχαρη.chocov3Λευκή σοκολάτα: Στα συστατικά της συγκαταλέγεται η ζάχαρη, πιθανώς γάλα, αλλά όχι κακαόμαζα (γι’ αυτό και συχνά δεν τη θεωρούν είδος σοκολάτας). Στην Ελλάδα, η κατανάλωσή της είναι περιορισμένη, αλλά στο Aroma Earth Products θα βρείτε μια καταπληκτική λευκή σοκολάτα με κράνμπερι και αμύγδαλο Αιγίνης που σίγουρα θα σας κάνουν να ξανασκεφτείτε το θέμα «λευκή σοκολάτα».Γεμιστή σοκολάτα: Σε οποιοδήποτε είδος σοκολάτας μπορούν να προστεθούν επιπλέον υλικά, όπως ξηροί καρποί (π.χ. φουντούκια, αμύγδαλα), ή γέμιση, όπως πραλίνα (επεξεργασμένοι ξηροί καρποί σε μορφή πάστας), πορτοκάλι, καραμέλα κλπ.Βιολογική σοκολάτα: Είναι πιο ακριβή από τα υπόλοιπα είδη σοκολάτας, αλλά θεωρείται προϊόν ποιότητας, με υψηλή περιεκτικότητα σε κακαόμαζα, όπως οι σοκολάτες υγείας που θα βρείτε στο Aroma Earth Products. Σε εμάς θα τις προμηθευτείτε στην ίδια τιμή με τις άλλες σοκολάτες.Η διατροφική της ταυτότητα ανά 100 γρ.

Μαύρη σοκολάτα Σοκολάτα γάλακτος Λευκή σοκολάτα
Θερμίδες: 502 535 539
Λίπη: 52,3 γρ. 29,7 γρ. 32 γρ.
Χοληστερίνη: 0 23 mg 5 mg
Φυτικές ίνες: 17 γρ. 0 0
Καφεΐνη: 80mg 20mg 0
Ασβέστιο: 101mg 189mg 199 mg
Φώσφορος: 327mg 208mg 176 mg

Η σοκολάτα περιέχει επιπλέον περίπου 50 mg φυτοστερόλες, 9,5 mg ψευδάργυρο και σίδηρο.