Αφυδατωμένα λαχανικά

«Πάντα στο ντουλάπι σας, χειμώνα καλοκαίρι, σας προσφέρουν βιταμίνες, αρώματα, γεύσεις και ποιότητα που δεν θα συναντήσετε ούτε στα κονσερβαρισμένα, ούτε στα κατεψυγμένα λαχανικά»

Ήδη από την αρχαιότητα οι άνθρωποι θέλοντας να διατηρήσουν τα τρόφιμα σε συνθήκες περιβάλλοντος για μεγάλο χρονικό διάστημα τοποθετούσαν τα προϊόντα στον ήλιο ή τον αέρα προκειμένου να αποξηραθούν. Έτσι και τα λαχανικά ( dehydrated vegetables ), έχοντας υποστεί αυτή τη διαδικασία της αφυδάτωσης ( air dried και freeze dried ) γίνονται πιο εύχρηστα και διαθέσιμα όλο το χρόνο.

Οι μετρήσεις στα νοικοκυριά καταδεικνύουν ότι ένα ποσοστό μέχρι και 40% και μεσοσταθμικά το 25% των φρέσκων λαχανικών που αγοράζονται, πετάγονται τελικά λόγω αλλοίωσής τους. Αυτό δεν ισχύει για τα αφυδατωμένα λαχανικά. Πάντα στο ντουλάπι σας, χειμώνα καλοκαίρι, σας προσφέρουν βιταμίνες, αρώματα, γεύσεις και ποιότητα που δεν θα συναντήσετε ούτε στα κονσερβαρισμένα, ούτε στα κατεψυγμένα λαχανικά.

Εσείς τι θα λέγατε να συνοδεύσετε το ποτό σας ή τις στιγμές που νιώθετε μια ακατανίκητη επιθυμία για να απολαύσετε ένα τραγανό, πεντανόστιμο και υγιεινό σνακ;

Ένα σνακ με αποξηραμένα λαχανικά με διακριτική αρμυρούτσικη γεύση που ίσα-ίσα τσιμπά τον ουρανίσκο, όπως ακριβώς δηλαδή είναι το σνακ αποξηραμένων λαχανικών που θα ανακαλύψετε στα ράφια του Aroma Earth Products.

Πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια, κολοκύθα, γλυκοπατάτες, αγκινάρες συνδυάζονται άψογα για να προσδώσουν γεύση σε κάθε στιγμή της ημέρα σας, ειδικά τώρα την περίοδο της νηστείας, αφού αποτελούν και ένα νηστίσιμο σνακ που θα σας ενθουσιάσει από την πρώτη δοκιμή του!

ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΑΡΓΟΥΣ

Η αγκινάρα είναι πολυετές λαχανικό και αναπτύσσεται σε σχήμα θάμνου, ύψους περίπου 1,5 μ.

ΑΝΗΘΟΣ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟΣ

Ο άνηθος είναι μονοετές φυτό, διακλαδιζόμενο, που φτάνει σε ύψος 50-120εκ.

ΚΑΡΟΤΟ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ

Ιστορικά, το καρότο καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στο Αφγανιστάν και ήταν γνωστό στην αρχαιότητα. Στην αρχαία Ελλάδα, λέγεται ότι ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε ως τονωτικό για το στομάχι και ο Γαληνός ως θεραπεία για το πρήξιμο στο στομαχι.

ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΦΛΟΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το κρεμμύδι ανήκει στην κατηγορία των λαχανικών και είναι από τα αρχαιότερα αρωματικά λαχανικά.

ΜΑΪΝΔΑΝΟΣ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟΣ

Ο μαϊντανός είναι διετές φυτό αρωματικό που φτάνει τα 15-20εκ. Φαίνεται , ότι καλλιεργήθηκε στην κεντρική Ευρώπη από τη νεολιθική εποχή.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μανιτάρι ονομάζεται κοινώς το ορατό μέρος πολυκύτταρων μυκήτων. Υπάρχουν 38.000 ποικιλίες μανιταριών στον κόσμο. Κάποιες από αυτές είναι εδώδιμες (φαγώσιμες).

ΝΤΟΜΑΤΑ ΛΙΑΣΤΗ ΗΛΕΙΑΣ

Η λιαστή ντομάτα είναι μια τροφή που αποτελείται από ώριμες κανονικές τομάτες ή και από άνυδρες ντομάτες που ξεραίνονται κάτω από τον ήλιο για να εξατμιστεί το νερό που περιέχουν μέσα τους.

ΝΤΟΜΑΤΑ ΦΛΟΙΔΑ ΗΛΕΙΑΣ

Η ντομάτα ανήκει στην οικογένεια των Σολανωδών. Είναι ιθαγενές φυτό της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής με καταγωγή από το Περού…

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Η πιπεριά είναι μονοετές, ποώδες φυτό, που φτάνει τα 50-70cm ύψος ανήκει στην οικογένεια των Στρυχνοειδών καικατάγεται από περιοχές της τροπικής και υποτροπικής Αμερικής ενώ η καλλιέργεια του ξεκίνησε από το Περού…

ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΣΟ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ

Το σχοινοπράσσο είναι διετές φυτό όπου τον πρώτο χρόνο, από ένα βλαστό αναπτύσσονται μακριά φύλλα σε σχήμα λόγχης και μία παχιά σαρκώδη βάση που φτάνει τα 40-50cm.

ΠΡΑΣΣΟ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ

Το πράσσο είναι διετές φυτό όπου τον πρώτο χρόνο, από ένα βλαστό αναπτύσσονται μακριά φύλλα σε σχήμα λόγχης και μία παχιά σαρκώδη βάση που φτάνει τα 40-50cm.

ΣΕΛΙΝΟ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Το σέλινο είναι πολυετές αρωματικό βότανο με πολύ πυκνή βλάστηση που φτάνει τα 30-40εκ.

ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΙΤΑΛΙΑΣ

Το φυτό σπανάκι ανήκει στη τάξη Καρυοφυλλώδη και στην οικογένεια των Χηνοποδιοειδών. Καλλιεργείται κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική ενώ η καταγωγή του είναι από την Ασία. Μονοετές ή διετές φυτό καλλιεργείται για τα παχιά τριγωνικά φύλλα του.