Μέλι – Μαρμελάδες

«…Μία μοναδική συλλογή μελιών, γλυκών του κουταλιού με μέλι, μαρμελάδων με μέλι, χωρίς ζάχαρη, όλα φτιαγμένων από βυζαντινές συνταγές, καθώς και αρωματικών βοτάνων και λαδιών, παραγωγής των μοναχών του Αγίου Ορους…»

Μέλι Αγίου Ορους

Καστανόμελο

Το καστανόμελο είναι «το μέλι του μοναχού», όπως λέγεται, εξαιτίας της πικρής γεύσης του. Το μέλι καστανιάς είναι πλούσιο -ίσως το πιο πλούσιο- σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βάριο καθώς και σε φρουκτόζη και τανίνες λόγω του δένδρου της καστανιάς. Εχει ευεργετικές ιδιότητες στην καρδιά.

Ανθόμελο

Το αγιορείτικο ανθόμελο είναι ένα προϊόν σπάνιας σύνθεσης , γιατί προέρχεται από έναν τόπο με σπάνια βιοποικιλότητα , ο οποίος είναι μοναδικός στον κόσμο. Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των διαφορετικών λουλουδιών που συναντάμε στο Άγιο Όρος , μεταξύ 50 και 600 μέτρων υψόμετρου , των οποίων η γύρη και το νέκταρ αποτελεί τη βάση για την παραγωγή του μοναδικού ,για τη θρεπτική του αξία και γεύση , αγιορείτικου ανθόμελου.

Πευκόμελο

Το πευκόμελο είναι μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας και αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που υπάρχουν στη σύστασή του. Από τις ουσίες αυτές επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, σίδηρος, χαλκός κλπ.), τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα πευκόμελα του Αγίου Ορους.

Μαρμελάδες με μέλι

Σύκο με βασιλικό

Σύκο, σιρόπι γλυκόζης, μέλι 2%, πηκτικό μέσο: πηκτίνη, μέσο οξίνισης: κιτρικό οξύ, αρωματικές ύλες: βασιλικός.

Δαμάσκηνο με άρωμα πικραμύγδαλου

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Δαμάσκηνο, σιρόπι γλυκόζης, μέλι 2%, πηκτικό μέσο: πηκτίνη, μέσο οξίνισης: κιτρικό οξύ, αρωματικές ύλες: άρωμα πικραμύγδαλου.

Αγριοκέρασο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Αγριοκέρασο, σιρόπι γλυκόζης, μέλι 2%, πηκτικό μέσο: πηκτίνη, μέσο οξίνισης: κιτρικό οξύ, αρωματικές ύλες: αρμπαρόριζα.